Facilitare generală – Andrei Popescu

Facilitare generală – Andrei Popescu

Facilitare generală – Andrei Popescu

Andrei Popescu a picat în patima nonformalului în ultimul an al mileniului care a trecut. De atunci a aplicat principiile sale în tot ce a făcut după aceea: în coordonarea programului Tineret în Acțiune și inițierea rețelei de formatori pentru acesta, în organizarea și facilitarea a mai bine de 250 de evenimente naționale și internaționale dar și în activitățile gestionate ca… secretar de stat tehnocrat la Ministerul Tineretului și Sportului.

Andrei crede că învățarea se întâmplă nu numai în cap ci că se face cu tot corpul și sufletul. De aceea consideră că acumularea de informații este insuficientă dacă nu este dublată de dezvoltarea de abilități și reinventarea prin atitudini. Totodată emoția este la fel de importantă în orice proces de învățare. Necontrolată, poate deveni negativă, corect gestionată însă poate duce la atingerea unui potențial care, altfel, poate fi greu de atins. Această convingere a fost motorul principal în organizarea celor șapte ediții ale Laboratorului Nonformal și facilitarea patru ediții de CONNECTOR.

Deși locuiește în București, Andrei iubește Baia Mare pentru oamenii săi, cultura locului și mai ales pentru tot ce mișcă în zona de tineret. Așa că i-a fost imposibil să spună nu când a primit invitația de a pune un umăr alături deechipa care a construit candidatura pentru titlul de Capitală a Tineretului din România. În august se întoarce cu ambiția declarată de a o transforma, măcar și pentru patru zile, în Capitala Nonformalului din România prin #FestivalNonformal. Unde va coordona echipa de facilitatori și va juca rolul de… maestru de ceremonii.