Teatru de improvizație – Andrei Dinu

Teatru de improvizație – Andrei Dinu

Teatru de improvizație – Andrei Dinu

Andrei Dinu este actor și regizor, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune, secțiile actorie (licență, promoția 2010) și regie (master, promoția 2017). La Gala Premiilor Uniter din acest an, a fost nominalizat la categoria debut, pentru regia spectacolului Edmond,  cu un scenariu bazat pe textul lui David Mamet la Teatrul Municipal Baia Mare.

Teatru de improvizație ajută participanții să-și dezvolte spontaneitatea, imaginația, intuiția și flexibilitatea, să gândească pozitiv, să capete încredere în ei înșiși și să-și consolideze relațiile cu cei din jur. Toate acestea se petrec într-un mediu relaxat, lipsit de concurenţă, în care fiecare îşi poate explora latura artistică. Abilitățile dobândite servesc atât în domeniul profesional, cât și la îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur.

Improvizația e acel cuvânt despre care fiecare știe câte ceva pentru simplul fapt că au impresia că se poate face oricum. Ceea ce e oarecum ironic, ținând cont de cât de bine e structurată improvizația la nivelul principiilor de bază. Și totuși, aceste principii par să fie privite ca niște dușmani într-o „atmosferă care ar trebui să fie liberă de reguli”. Invitația este să descoperiți câteva lucruri de bază care vor fi mai mult decât pritenoase: imaginație, memorie, atenție, concentrare, fair-play. Teoretic, ar trebui să fie simplu, nu?

Totodată vă puteți face o idee ce se va întâmpla în atelier din filmulețul de mai jos: